• 5 τρόποι να ξεπεράσετε συνήθειες που εμποδίζουν την καριέρα σας
  Η καριέρα πολλών ανθρώπων βρίσκεται  σήμερα σε τέλμα. Το να σηκωθούν το πρωί και να πάνε στη δουλειά δεν είναι και τόσο συναρπαστική εμπειρία. Αντίθετα, φαντάζει αγγαρεία. Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται απογοητευμένοι, πιστεύουν ότι το αφεντικό τους δεν τους εκτιμάει, ή τους μεταχειρίζεται άδικα. Συχνά, δεν συνειδητοποιούν πως οι δικές τους ενέργειές τους κρατούν πίσω. Σε έρευνα σε περισσότερους από 950 εργαζόμενους που διενεργήθηκε από την VitalSmarts διαπιστώθηκε ότι το 97% των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχουν Συνήθειες Περιοριστικές για την Σταδιοδρομία τους ( Career-Limiting Habbits ) που τους εμποδίζουν από την επίτευξη του 100% των δυνατοτήτων τους στην εργασία. Η VitalSmarts υποστηρίζει ότι αυτές οι συνήθειες κοστίζουν στους εργαζόμενους αυξήσεις και προαγωγές που θα μπορούσαν να λάβουν. Η έρευνα, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αναφέρεται σε πέντε Συνήθειες Περιοριστικές για την Σταδιοδρομία. Αυτές περιλαμβάνουν : 1) αναξιοπιστία , 2) στάση του τύπου «δεν είναι η δουλειά μου » 3) αναβλητικότητα, 4) αντίσταση στην αλλαγή και 5)αρνητική στάση . Αν δεν βρίσκεστε εκεί που θα έπρεπε να είστε, αναλογιστείτε μήπως κάποιο από τα παραπάνω σας κρατάει πίσω. Και αν το αφεντικό σας ή άλλος προϊστάμενος σας κατηγορήσει ξεκάθαρα για κάποιο από τα παραπάνω, λάβετε δράση!

  Αν βρίσκεστε σε τέλμα καριέρας και σκέφτεστε ότι οι δικές σας συνήθειες σας κρατάνε πίσω, αξιοποιείστε τους 5 κορυφαίους τρόπους για να βγείτε από το τέλμα και να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την εργασία σας


  Καταγράψτε το επιθυμητό αποτέλεσμα
  Που θέλετε να πάτε; Μερικές φορές γινόμαστε αρνητικοί ή χρονοτριβούμε, απλώς και μόνο επειδή κάνουμε μια δουλειά που μισούμε και δεν μπορούμε να δούμε που βαδίζουμε. Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε το όραμα σας και στη συνέχεια εργαστείτε με ζήλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Φροντίστε να το έχετε πάντα μπροστά σας σε περίοπτη θέση. Να θυμάστε ότι εδώ που είστε σήμερα δεν είναι κατ΄ ανάγκην εκεί που θα είστε αύριο. Δείτε την παρούσα κατάσταση σας σαν ένα σκαλοπάτι και γίνεται όσο θετικοί και αφοσιωμένοι μπορείτε προκειμένου να κάνετε ένα καλό βήμα.

  Προσδιορίστε τα εμπόδια σας- Καταγράψτε τα
  Τι σας χαλάει στη δουλειά; Το αφεντικό; Η εταιρεία; Αφιερώστε λίγα λεπτά για να καταγράψετε όλα τα παράπονα σας. Στη συνέχεια, οργανώστε τα σε τρεις κατηγορίες: σε αυτά που υπόκεινται στον έλεγχο σας, σε αυτά που υπόκεινται στην επιρροή σας και σε αυτά που βρίσκονται έξω από τον έλεγχο σας. Βάλτε ένα μεγάλο Χ σε αυτά που βρίσκονται έξω από τον έλεγχο σας. Τώρα σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παραμένουν. Πολλές φορές συμπεριφερόμαστε αρνητικά επειδή αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι. Αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε τα θέματα που μπορείτε να ελέγξετε με κάποιο τρόπο, και στη συνέχεια να καταστρώσετε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση τους.

  Κατανοήστε  συμπεριφορικά  και επικοινωνιακά στυλ
  Προσέξετε το δικό σας στυλ. Είστε διεκδικητικός; Είσαι ένας ήσυχος στοχαστής; Είστε φλύαρος; Σημειώστε το πώς φαίνεστε στους άλλους. Στη συνέχεια, πολύ σημαντικό, παρατηρήστε το στυλ του αφεντικού σας. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που επικοινωνεί το αφεντικό σας και το δικό σας στυλ; Αν το αφεντικό σας είναι άμεσο, του τύπου «να  γίνει αμέσως» και εσείς χρειάζεστε χρόνο για να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες και να σχεδιάσετε, αυτό το αφεντικό μπορεί να σας αντιλαμβάνεται ως αναβλητικό. Μπορεί να νομίζει ότι αντιστέκεστε στην αλλαγή, γιατί δεν ενεργείτε αρκετά διεκδικητικά. Τροποποιήστε την προσέγγισή σας για να ταιριάζει με το στυλ του αφεντικού σας. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιεί το αφεντικό σας,  χρησιμοποιήστε τον τόνο και την προσέγγισή του στο βαθμό που μπορείτε. Αταίριαστα στυλ οδηγούν σε πολλές παρανοήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την πρόθεση.


  Διερευνήστε τις εναλλακτικές σας
  Αναζητείστε ειδικούς από την αγορά εργασίας ή μέντορες προκειμένου να συζητήσετε για τις επιλογές σας για αλλαγή. Ζητήστε συμβουλές και ανατροφοδότηση για το τι κάνετε καλά, και τι θα χρειαστεί να τροποποιήσετε. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Ποιος πετυχαίνει και γιατί; Λειτουργείστε σαν ντετέκτιβ, με περιέργεια και όρεξη να μάθετε περισσότερα. Πολλοί άνθρωποι, από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι υιοθετούν συνήθειες περιοριστικές για την καριέρα τους, κολλούν εκεί. Αρνηθείτε να γίνεται αρνητικός. Δείτε το ως μια ευκαιρία για μάθηση για να ανακαλύψτε το πώς έχετε κολλήσει και να διερευνήσετε  για "ενδείξεις" για να ξεκολλήσετε. Το να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα για να δείτε τι λειτουργεί  για σας και τι όχι μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Αποφασίσετε να μάθετε από αυτό.

  Προσέχετε τον εσωτερικό σας μονόλογο
  Νομίζετε ότι το αφεντικό είναι ένας ηλίθιος; Μισείτε την κουλτούρα της εταιρείας; Δεν αντέχετε τους ανθρώπους στους διαδρόμους; Όσο  περισσότερο λέτε στον εαυτό σας πόσο φρικτά είναι όλα αυτά, τόσο περισσότερο θα εκπέμπετε αρνητισμό στη συμπεριφορά σας. Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της εταιρείας, δεν είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν καλές δεξιότητες ηγεσίας. Συχνά κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Προσπαθήστε να τους δώσετε μια ευκαιρία. Προσπαθήστε  να βοηθήσετε τόσο αυτούς όσο και την εταιρία γενικότερα. Αν καταλαβαίνετε ότι δεν αντέχετε το άτομο ή τα άτομα που είναι προϊστάμενοι σας όσο και αν προσπαθήσατε,  ίσως ήρθε η ώρα για να αναζητήσετε άλλη δουλειά. Το μυαλό μας δεν μπορεί να εστιάζει σε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Εάν είστε πεπεισμένοι ότι οι συνάδελφοι σας είναι απαίσιοι, θα είναι πολύ δύσκολο να σηκωθείτε το πρωί ενθουσιασμένοι για  τη δουλειά που σας περιμένει.

  Να θυμάστε ότι  ελέγχουμε την αντίληψη μας  για του ανθρώπους γύρω μας περισσότερο από όσο νομίζουμε. Ξεκινήστε δυναμικά  για να μετατρέψετε τις Συνήθειες που είναι Περιοριστικές για την Καριέρας σας σε συνήθειες που θα δώσουν ώθηση στην καριέρα σας


  Τίτλος πρωτότυπουFive Key Moves to Overcoming Career-Limiting Habits. Your path to success , Psychology Today

  Published on July 20, 2012 by Beverly D. Flaxington in Understand Other People   


   Δείτε επίσης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου